Illustrasjonsfoto. Her fra slokkingsarbeidet da et sjøhus brant ned til grunn på Røvær i juli 2012.
Illustrasjonsfoto. Her fra slokkingsarbeidet da et sjøhus brant ned til grunn på Røvær i juli 2012.

To ungdommer siktet etter storbrann

Politiet har allerede siktet to ungdommer etter at det natt til torsdag brant i flere sjøhus og en lekter på Hommersåk i Sandnes. Politiet ønsker ikke å i detalj om bakgrunnen for siktelsene.

Publisert

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 23.38. Da brant det i flere bygg på kaien i Hommersåk. Ifølge vaktleder Christer Gilberg ved 110-sentralen Sørvest, var det fare for spredning til nærliggende bygg, men ingen av byggene var bebodde leiligheter eller hus.

– Det er en stor og kraftig brann, sa Gilberg til NTB 0.15 natt til torsdag, og klokken 01.10 ble det meldt om at brannmannskapene hadde kontroll på stedet.

Bruk av fyrverkei kort tid før

Minst et naust brant ned og det brant også blant annet i takkonstruksjonen på et bedriftsbygg i nærheten. Også lektere og båter sto i brann.

Ifølge politiet har vitner kort tid før brannen meldt om bruk av fyrverkeri eller nødbluss i området. Det er ikke kjent om dette har noe med brannårsaken å gjøre.

– Den ene er innsatt i arrest og den andre blir ivaretatt av barnevernet, skriver Sørvest politidistrikt på X.

Til NTB ønsker ikke politiet operasjonsleder Dag Steinkopf å gå i detalj om bakgrunnen for siktelsene, men sier politiet vil komme med mer informasjon på et senere tidspunkt.

– Den videre etterforskning får vise om dette har noe med brannen å gjøre eller ikke, sier operasjonslederen.

Powered by Labrador CMS