DSB med øvingstilbud for å styrke digital sikkerhet på hjemmekontoret

I går lanserte DSB ovelse.no. Denne portalen er et ledd i prosjektet «Øvelse Digital 2020» som DSB har ansvaret for. Dette er en stor digital sikkerhetsøvelse som skal skje 3. desember, og hvor en rekke offentlige og private virksomheter og aktører skal øve sammen. Men på ovelse.no kan alle virksomheter ta en gjennomgang av hvordan det står til med den digitale sikkerheten i virksomheten – blant annet på hjemmekontoret.

Publisert

Portalen ovelse.no tar for seg alle digitale hendelser som kan ramme en virksomhet, skriver DSB i en nyhetsmelding. Ett av øvingsscenarioene handler om å jobbe sikkert på hjemmekontor. For hvor sikkert er egentlig hjemmenettverket ditt og hvem har tilgang til dette?

Øvelsen starter med et hjemmekontorscenario hvor en av medarbeiderne i virksomheten mottar en trussel-e-post. Deltakerne i virksomhetens ledergruppe får spørsmål og gode råd som skal hjelpe dem til å løse den tenkte situasjonen, og inspirere virksomheten til å se på hvilke egne tiltak som bør gjøres for å forbedre informasjonssikkerheten.

Øke bevissthet om digitale sårbarheter

DSB skriver at hensikten med å lage slike øvelser er å øke bevisstheten om digitale sårbarheter, og gjøre ulike organisasjoner bedre forberedt på å håndtere hendelser innenfor informasjonssikkerhet. Øvelsene skal treffe organisasjonen, både ledelse og fagmiljø, og ikke nødvendigvis bare IT-miljøene.

Portalen ovelse.no eies av DSB, og driftes av Norwegian Cyber Range ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Scenarioene er utviklet i et samarbeid mellom DSB, NTNU, NorSIS, Digitaliseringsdirektoratet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

For mer informasjon:

https://ovelse.no/

Powered by Labrador CMS