Ekstra helikopterberedskap grunnet økt skogbrannfare

DSB setter inn ekstra helikoptre for å være forberedt da skogbrannfaren har økt. På grunn av den store skogbrannfaren forlenger DSB beredskapen til de ekstra skogbrannhelikoptrene i Viken og Agder.

Publisert

I Viken settes det inn to helikoptre som kommer til å ha base på Kjeller, og ett på Kjevik, melder Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) på Twitter.

Helikoptrene kommer til å være i beredskap fram til 8. juni. De ble satt inn i ekstra beredskap 2. juni, men denne beredskapen blir nå forlenget fram til torsdag på grunn av værmeldingene.

Det er høynet farevarsel til oransje nivå for deler av Østlandet, Agder og sørlige deler av Rogaland, og det er meldt en del vind.

Også i Rogaland har det stått et ekstra helikopter i beredskap fra 2. juni og fram til mandag.

Den faste beredskapsmaskinen står på Torp utenfor Sandefjord mellom 15. april og 15. august.

Tilkalling

Skogbrannhelikopter kan tilkalles til branner som er kritiske og har stort potensial for spredning. Tilkalling skal skje ved henvendelse til regional 110-sentral.

I perioder med lite nedbør og økende skogbrannfare bør brann- og redningsvesenet være særskilt oppmerksom på faren for skog-, lyng- og krattbrann, og be om støtte fra skogbrannhelikopter tidlig i et brannforløp.

Skogbrannhelikopteret er normalt plassert på Torp i beredskapsperioden. Dersom skogbrannfaren er høy i andre deler av landet kan skogbrannhelikopteret være stasjonert på andre baser. I perioder med stor skogbrannfare og skogbrannaktivitet setter DSB flere helikoptre i beredskap om det er behov for dette.

Kilde: DSB

Powered by Labrador CMS