Ny karttjeneste viser hvor det ikke er dekning på nødnettet.
Ny karttjeneste viser hvor det ikke er dekning på nødnettet.

Ny tjeneste viser områder hvor nødnettet har falt ut

DSB har lansert en ny nettbasert tjeneste som heter Nødnett driftsstatus, og som gir brukerne informasjon om dekningsutfall i nødnettet.

Publisert

- Nødnett er et viktig kommunikasjonsverktøy og brukerne har stor nytte av å vite hvor det er dekning i Nødnett for å kunne håndtere ulike hendelser, både i sitt daglige virke og i uforutsette situasjoner, sier seksjonssjef og ansvarlig for kundene i Nødnett, Bjørn Morten Skudsveen i en pressemelding.

DSB skriver at de ønsker å heve beredskapsevnen ved å tilby en løsning som viser oppdatert dekningsinformasjon i Nødnett, også til dem som ikke har arbeidsplassen sin på et kontrollrom. For at folk skal få den hjelpen de trenger når de trenger det, er det viktig at ulike nød- og beredskapsaktører kommuniserer og samarbeider effektivt, skriver DSB.

- Informasjon om utfall vil gjøre det enklere for alle brukere å planlegge, både i egen organisasjon og sammen med andre, hvor det kreves bruk av gateway eller repeater for å etablere utvidet dekning, samt hvor de må basere seg på direktemodus eller reserveløsninger, sier Skudsveen.

Kartet vil bli oppdatert hvert 10. minutt.

- Dekningsforholdene kan i tillegg sees i sammenheng med andre beredskapskart og oversikter over infrastruktur og risikoutsatte områder. Det kan gi en operativ gevinst, sier Bjørn Morten Skudsveen.

Kilde og mer informasjon:

https://www.nodnett.no/nyheter/nyhetsarkiv/folg-med-pa-dekningsutfall-i-nodnett/

Powered by Labrador CMS