Politiet innfridde de nasjonale kravene til responstid

Politiet innfridde alle de nasjonale kravene til responstid i fjor, og bare to politidistrikter innfridde ikke de lokale kravene til responstid i 2022.

Publisert

Responstid er tiden det tar fra politiet mottar melding om en hendelse til første politienhet er på hendelsesstedet. Kravene til responstid avgjøres av tre ulike tettstedskategorier: Tettsteder med over 20.000 innbyggere, tettsteder med mellom 2.000 og 20.000 innbyggere og tettsteder med under 2.000 innbyggere/øvrige områder.

Fire politidistrikter innfridde kravene til responstid i alle tre tettstedskategoriene, mens seks politidistrikter innfridde kravene til responstid i to av tettstedskategoriene, fremgår det av en pressemelding fra politiet.

– De nasjonale kravene til responstid ble innfridd i 2022. Det var imidlertid ikke alle politidistriktene som innfridde sine lokale krav til responstid, sier seksjonsleder Torgeir Haugen i Politidirektoratet.

To av distriktene innfridde ikke kravene til responstid i noen av tettstedskategoriene.

I de tilfellene hvor kravene ikke ble innfridd, var avviket mellom resultater og krav på mellom 0,1 minutt og 12 minutter. Der det ikke er måloppnåelse i henhold til fastsatt krav, er de fleste avvikene fra måloppnåelse på mellom 0,1 minutt og 3 minutter.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS