– Vi er tidlig i etterforskningene, men det gjennomføres både taktiske og tekniske undersøkelser i forbindelse med begge brannene. Vi er svært sikre på at de ikke har noen sammenheng, sier krimleder Eivind Håndstad til NTB mandag morgen.

Rundt klokken 2 natt til mandag meldte politiet om en brann i en leilighet på Ila i Oslo. Omtrent 20 minutter senere kom melding om en ny leilighetsbrann – denne gangen på St. Hanshaugen som ligger like i nærheten.

Har en formening om årsakene

– To personer er i hver sin sak mistenkt for framkalling av fare for allmennheten. Det betyr ikke at brannene er påtent, sier krimlederen.

Han forklarer at det er for tidlig å si noe om hvorfor brannene startet, men sier at de har dannet seg en formening om årsakene.

Under brannen på Ila ble det meldt om røyk i oppgangen og full overtenning i en leilighet i 4. etasje.

30 personer ble evakuert fra blokka, og én person er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. Ytterligere fem ble fraktet til legevakt for sjekk.

Reddet ved hjelp av stigebil

På St. Hanshaugen brant det i en leilighet i tredje etasje.

– Totalt 20 personer ble evakuert. To personer ble reddet ned fra en balkong ved hjelp av stigebil, sa vaktkommandør Robert Gudmundsen 110-sentralen i Oslo til NTB.

Én person ble sendt til legevakta i forbindelse med denne brannen.